„Klaipėdos energija“ planuoja naują katilinę

„Klaipėdos energija“ planuoja naują katilinę

Ateityje iš Danės gatvės turėsiantys išsikraustyti miesto energetikai mąsto apie galimybę Šiaurės prospekte, už stambiagabaričių atliekų surinkimo aikštelės, statyti nedidelę rezervinę katilinę.Savivaldybės paskelbta žinia apie pradedamą detaliųjų planų keitimo procedūrą teritorijoje, ribojamoje Šiaurės pr. ir sklypo Priestočio g. 1, atskleidė ir „Klaipėdos energijos“ planus. Jos direktorius Antanas Katinas patvirtino, jog siekiant užtikrinti nepriekaištingą miesto pastatų šildymą po išsikėlimo iš Danės gatvės būtina statyti rezervinę katilinę.

„Danės gatvėje esanti katilinė yra pats šiauriausias miesto šilumos gamybos taškas, tad žiūrėdami į ateitį pradedame nedidelio sklypo planavimą, kuriame statysime nedidelę, automatizuotą dujinę rezervinę katilinę„, – sakė A. Katinas.

Vadovas pažymėjo, jog vieta pasirinkta neatsitiktinai – šalia nėra gyvenamųjų namų, teritorija gan pramoninė, eina geležinkelis, tad bėdų dėl triukšmo ar taršos neturėtų kilti.

Šnekėti, kiek toks statinys galėtų kainuoti ir kada jis pradės dygti, dar kol kas esą neįmanoma.

Gamybos paskirtį turinčią teritoriją Danės gatvėje planuojama paversti visuomenine, gyvenamąja ar komercine miesto dalimi. Per kelerius metus planuojantys išsikelti energetikai teritorijoje paliks 5 paveldosauginius pastatus, jau 2013 m. veiklą nutraukusią elektrinę, kuri, svarstoma, galėtų tapti energetikos muziejumi.

Miesto valdžia yra sakiusi, jog tokią konversiją norėtų atlikti iki 2020 m.

www.ve.lt